• Facebook
  • Twitter


ARGAN OEL (ΛΑΔΙ ΑΡΓΚΑΝ) 100ml (ALC40031)

Διπλό κλίκ πάνω στην εικόνα για μεγένθυση

Σμίκρυνση
Μεγέθυνση
ARGAN OEL (ΛΑΔΙ ΑΡΓΚΑΝ) 100ml (ALC40031)
SKU: ALC40031


Διαθεσιμότητα: Αμεσα διαθέσιμο

19,60 €
Προσθήκη Ειδών στο Καλάθι
Click For Free bottle(s) - (2 or more) TODAY: BUY 2 GET 1 FREE


Περιγραφή Προϊόντος

ΧΑΡAΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΛΑΔΙ ΑΡΓΚΑΝ ΨΥΧΡΗΣ ΕΚΘΛΙΨΗΣ
Συστατικά: 100% έξτρα παρθένο λάδι από τους σπόρους του δέντρου argan (Argania spinosa L. Skeel)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το Αργκάν (Argania spinosa) ή Μαροκινό σιδηρόξυλο είναι ένα είδος δέντρου ενδημικό της ημιερήμου Sous, κοιλάδας του νοτιοδυτικού Μαρόκο και της αλγερινής περιοχής του Tindouf. Είναι το μοναδικό είδος του γένους Αργκάνια και το μόνο μέλος της οικογένειας Sapotaceae που συναντάται βόρεια της Σαχάρας.
Η Argania spinosa είναι τοπικά γνωστή με το όνομα "δέντρο της ζωής".
Το αργανέλαιο είναι λίγο πιο σκουρόχρωμο από το ελαιόλαδο, με μια ελαφριά κοκκινωπή απόχρωση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα και λέγεται ότι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, όπως το ότι μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και ενδυναμώνει τις φυσικές άμυνες του οργανισμού. Υπάρχει διεθνώς ένα ενδιαφέρον για την καλλυντική του χρήση. Η παραγωγή του αργανέλαιου, που γίνεται κατά κύριο λόγο με παραδοσιακές μεθόδους, είναι μια μακρά διαδικασία. Κάθε κουκούτσι πρέπει να ανοιχτεί ώστε να αφαιρεθούν οι σπόροι και λέγεται ότι για να παραχθεί ένα λίτρο λαδιού χρειάζονται 20 ώρες δουλειάς.
Το λάδι αργκάν είναι γνωστό λόγω των καλλυντικών, φαρμακευτικών και διαιτητικών ιδιοτήτων του.
Είναι κατάλληλο και για εσωτερική και για εξωτερική λήψη.
Το αργανέλαιο χρησιμοποιείται στον τομέα των τροφίμων και καλλυντικών και χαρακτηρίζεται από το χρυσό χρώμα, την έντονη οσμή και την εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε).

ΜΕΛΕΤΕΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΡΓΚΑΝ
Το λάδι αργκάν είναι ένα καθαρά φυτικό λάδι,  άριστη πηγή βασικών  ακόρεστων λιπαρών οξέων και βιταμίνης Ε.
Το κρύο λάδι από τους σπόρους περιέχει άφθονα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Percentage                 Fatty acid                      
12.0%Palmitic
6.0%Stearic
42.8%Oleic
36.8%Linoleic
<0.5%Linolenic

Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε ελαικό οξύ και σε λινολεικό οξύ το καθιστά σημαντικό και σαν τρόφιμο
Περιέχει ακόμη : καροτένιο, σκουαλένιο, φαινόλες και φερουλικό οξύ.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ
Η κατανάλωσή του μπορεί να μειώσει την χοληστερόλη με σταθερό ρυθμό και να προάγει την παραγωγή προσταγλανδίνης 1 στο σώμα. Με τις προσταγλανδίνες το σώμα μας βελτιώνει την αντίστασή του στις φλεγμονές, τονώνει το ανοσοποιητικό του σύστημα και προστατεύει την κυκλοφορία του αίματος και την λειτουργία της καρδιάς
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ
ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΑΚΡΑ.


ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ
Η έλλειψη σε ακόρεστο λιπαρό οξύ, που δημιουργείται αναπόφευκτα με την πάροδο του χρόνου, επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος το οποίο χάνει την ελαστικότητά του λόγω αφυδάτωσης , και έτσι εμφανίζονται οι ρυτίδες.Ακόμα  περιέχει  καροτενοειδή, τερπενοειδή, πολυφαινόλες και  τοκοφερολες ( βιταμίνης Ε), ισχυρό  αντιοξειδωτικό ενάντια των ελευθερών ριζών υπεύθυνες για την γήρανση του δέρματος . Χάρη στη υψηλή περιεκτικότητα σε  βιταμίνη Ε,είναι μακράν το πιο ενυδατικό, θρεπτικό, αντιρυτιδικό και αντιγηραντικό έλαιο.Ένα άλλο πλεονέκτημα του λαδιού argan είναι ότι περιέχει στοιχεία τα οποία παραμένουν ανέπαφα ακόμα και κατά τη διάρκεια της σαπωνοποίησης.Τα στοιχεία αυτά έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και δρουν επανορθωτικά στον ιστό του δέρματος.Χάρη σ’αυτά τα πλεονεκτήματα, η χρήση του λαδιού αργκαν (argan) εξαφανίζει μικρές πληγές όπως αυτές της ακμής ή της ανεμοβλογιάς.Επιπλεον , περιέχει SQUALENE, ένα μοναδικό και σπάνιο στοιχείο ενάντια στον καρκίνο του δέρματος.Είναι το καλύτερο λάδι για το πρόσωπο και χρησιμοποιείται επίσης πολύ από τις γυναίκες της Αραβίας για μασάζ σώματος.Είναι  ιδανικό  για σπασμένα και εύθραυστα νύχια , για  ταλαιπωρημένα μαλλιά ή με πιτυρίδα. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.
• ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
• ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
• ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ, ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ, ΤΟ ΕΚΖΕΜΑ.
• ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΚΝΗΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥΣ.

*Όλα τα ανωτέρω έχουν χαρακτήρα ενημερωτικό και συμβουλευτικό,δεν αποτελούν -σε καμία περίπτωση- ιατρική διάγνωση και δεν υποκαθιστούν τις ιατρικές οδηγίες και γνωματεύσεις.